معرفی روستای جواهر ده از توابع رامسر
يكشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۳، ۰۴:۴۴ ب.ظ

روستای جواهر ده و ویژگی های آن :
روستای جواهر ده که نام دیگر و محلی آن جور ده است یکی از روستاهای زیبای استان های شمالی یعنی مازندران است. این روستا در فاصله ۲۷ کیلومتر از رامسر و در دهستان سخت سر قرار گرفته است. محل این روستا در ارتفاعی ۲۰۰ متری است که منظره ای بسیار زیبا و جالب را ایجاد کرده چنان که بسیاری از مردم روزهای تعطیل و فراغت خود را در این مکان با آرامش و لذت سپری می کنند. تعداد خانواده های این روستا طی آخرین سر شماری ایران ۲۴۷۰ خانوار بوده که مجموعا ۹۸۰۰ نفر در این ده زندگی می کنند.البته این تعداد فقط ۴ ماه از سال را در این ناحیه بهشت مانند زندگی می کنند و بقیه سال را در مکان های دیگر ساکن اند. در روزهایی که این ده خالی از سکنه می شود تنها نگهبانان و سرایدارها در این مکان زندگی می کنند. در آمد مردم در این بخش از صنایع دستی و سفال گری و نمدمالی و آهنگری بوجود می آید.
چگونه به جواهر ده برویم؟
شما برای رفتن به جواهر ده باید فقط از جاده رامسر بروید و البته از جاده کوهستانی به قزوین خواهید رسید.

جاذبه های روستای جواهر ده:
روستای جواهر ده به دلیل قدمتی که دارد و البته به دلیل مکانی که بر پا شده است دارای جاذبه های بسیار زیادی است که به همین دلیل گردشگران زیادی خصوصا در ماه های گرم سال از آن دیدن می کنند جاذبه های این روستا شامل فرهنگی و طبیعی می شود که مختصرا توضیح می دهیم .

میراث فرهنگی :
در این روستا آثار و ابنیه های تاریخی بسیار زیادی وجود دارد که معروف ترین آن ها مسجد آدینه است که در زمان زرتشت آتشکده و محل عبادت زرتشتیان بوده است. گورهای گبری که در سرتاسر این منقطقه هستند خود نوعی جاذبه به حساب می آیند، مسجد آدینه که دچار صاعقه شد و آتش گرفت هنوز دارای بخش هایی است که می توان به عنوان جاذبه بدان نگاه کرد. 
در این مکان تا چندی پیش جشن های سنتی زیادی گرفته می شده که تمام مردم گیلان برای این مراسم علاقه نشان می داده اندآثار تاریخی چون مسجد آدینه که گویا در گذشته های دور معبد و آتشکده ای زرتشتی بوده است و نیز گورهای گبری که در منطقه پراکنده است از آثار تاریخی آن به شمار می آید. هر چند مسجد آدینه در سال های اخیر در اثر برخورد آذرخشی به درخت زبان گنجشک کنار آن طعمه حریق شد، ولی مسجد کنونی گویای تمدن گذشته نیز است. در گذشته مراسم گل کاری دختران دوشیزه و جشن های همراه آن دیدنی بود و از همه مناطق گیلان برای شرکت در این جشن گرد می آمده اند. اولین تاریخ بنای مسجد آدینه به حدود ۷۰۰ سال و توسط شخصی به نام «شل شریف» برمی گردد که نامبرده از بزرگان جواهرده بوده است و خاندان شل آقاخانی (پورمنصوری) از بازماندگان وی می باشند.
۹۳/۰۴/۰۱